Canva Nedir? Nasıl Kullanılır?

Canva ücretsiz bir web tabanlı tasarım uygulamasıdır. Canva; infografik, poster, sosyal medya gönderileri, sunum, davetiye, kart ve reklam gönderileri gibi daha birçok şeyi profesyonel bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olmaktadır.


İçerisinde yüzlerce tasarım bulunmaktadır. Pek çok farklı tasarım seçeneği sunduğundan dolayı farklı tasarımlar ortaya çıkarabilmeniz mümkündür. Canva’nın en önemli özelliği ise sürükle bırak dizayn arayüzüne sahip olmasıdır. Bu özelliği ile tasarımdan çok fazla anlamayan kişiler bile Canva sayesinde harika tasarımlar ortaya çıkarabilir. Canva’da tasarım yaparken tasarım süreci sizi zorlamayacaktır. Canva uygulamasında hazır temalar sayesinde istediğiniz tasarımları oluşturabilirsiniz. Uygulama ücretsizdir.


Canva geniş bir kütüphaneden oluşmaktadır. 1 milyondan fazla görsele sahip olup bu görseller dökümanlara entegre edilebilmektedir. Bazı görseller ücretsiz olmakla beraber bazıları ise stok görsellerden oluşmaktadır. Bu stok görselleri satın almanız için 1 dolar gibi bir ücret ödemeniz gerekmektedir.


Eğer hazır şablonlara ulaşmak istiyorsanız, düzenler sekmesinden pek çok şablona ulaşabilirsiniz. Bileşenler sekmesinden de tasarımınıza görseller, şekiller, satırlar, ilüstrasyonlar, grafikler ve çerçeveler ekleyebilirsiniz. Metin sekmesinden de metin ekleyebilirsiniz. Çeşitli yazılar ve farklı stilde metin kutularına ulaşmanız mümkündür. Arka plan sekmesinden de dilerseniz tasarımınızın arka planını kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Son sekme ise yüklemeler sekmesi olup kendi görsellerinizi yükleyebilirsiniz vey Facebook’tan fotoğrafları içe aktarmaya izin verir.


Tasarımınızı tamamladıktan sonra Facebook ve Twitter hesabınızda paylaşmak için sayfanın sağ tarafında paylaş yazan butona tıklamanız yeterlidir. Tasarımınızı PDF veya PNG olarak kaydedebilirsiniz. Ve tebrikler! 🙂 Artık kolay ve eğlenceli bir şekilde tasarım yapabilirsiniz.


İşte canva programını kullanarak yaptığım bazı tasarımlar;




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tagul nedir?

Piktochart Nedir ? Nasıl kullanılır ?

PosterMyWall